13 Aralık 2013 Cuma

Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk'e Benzeyen İzmirli Yurttaş

Atatürk'e benzerliği ile görenleri hayretler içinde bırakan İzmirli 60 yaşındaki elektrikçi Mesut Yontan'ın fotoğrafı sosyal paylaşım sitelerinde rekor kırıyor

Atatürk'e benzemek için hiçbir çaba harcamadığını belirten Yontan, "Atatürk'e benzetilmek çok güzel. Ben doğuştan Atatürkçüyüm" dedi


Atatürk'e olan benzerliğiyle dikkat çeken ve metroda çekilen fotoğrafı
sosyal paylaşım sitesi facebook'ta tıklanma rekoru kıran Mesun Yontan, İzmirli çıktı. Oğlunun açtığı facebook sayfasında kısa sürede 10 bin beğeni ve 4 bin paylaşım alan Yontan, Selanik kökenli olduğunu belirterek, "İnsanlar beni gördüğünde kitlenip kalıyor" dedi. 





İzmir'in Konak ilçesinde elektrikçi olarak hayatını sürdüren Mesut Yontan, Atatürk'e benzerliği ile görenleri hayretler içinde bırakıyor. İzmir metrosunda çekilen fotoğrafı facebook'ta tıklanma rekorları kıran 
Yontan'ın sadece bir fotoğrafının bile birkaç gün içerisinde on binlerce insanın beğenisini toplaması Atatürk'e olan benzerliğini kanıtlıyor. Facebook'ta yapılan yorumlar arasında en çok dile getirileni ise İzmir-Selanik benzerliği nedeniyle şöyle: "Atatürk yeniden doğsaydı İzmirli olurdu." 

İZMİRLİ-SELANİKLİ

Yontan'ın yüz çehresi, alnının genişliği, kaşlarının çok gür ve kalkık, dudaklarının ince, saçlarının altın sarısı, gözlerinin masmavi, omuzlarının geniş, ellerinin ince ve zarif olması, yine Atatürk'ün vefatına yakın olduğu yaşta olması Atatürk ile olan özellikleriyle ilginç bir şekilde örtüşüyor. Byük annesinin Selanik göçmeni olduğunu ve Yunanlılar tarafından göçe zorlandığını belirten Yontan, Atatürk'ün doğduğu evin komşusu olduklarını söyledi.
İzmirli bir esnaf olan Yontan, 4 Haziran 1952 yılında Yenişehir semtinde dünyaya geldi. Elektrikçi olarak çalışan Yontan, 37 yaşına geldiğinde yüzünün belirgin olarak Atatürk'e benzemeye başladığını belirtti. Hayatının hep çalışmakla geçtiğini, sınavlara girerek teknisyen ve ustalık belgelerini aldığını söyleyen Yontan, "Ben doğuştan Atatürkçüyüm" dedi. İşte Yontan'ın sorulara verdiği yanıtlar:
- Facebook'taki resminizin altında, "Atatürk'e olan benzerliği ile İzmirlilerin gönlünde taht kuran kişi" diye bir yazı var. Siz bu söylem hakkında ne düşünüyorsunuz?
- Çok hoşuma gitti. Çünkü gözümüzü açar açmaz Atamız olan Mustafa Kemal'i biliriz. Ona benzemek, onun gibi hissetmek çok güzel bir duygu... Onun gibi bir şahsiyete sahip olduğumuzdan büyük gurur duyuyorum. 
- İnternet ortamındaki yorumları nasıl değerlendiriyorsunuz?
Facebook'taki hesabımı benim adıma oğlum açtı. Aktif kullanıcı değilim; fakat yorumları okuyorum. Ve oradaki olumlu tepkiler yüzümde tebessüme, içimde heyecana dönüşüyor. Çok mutlu oluyorum.
- Ne zaman "Atatürk'e benziyorum" dediniz?
- 1987 yılında elektrik arızasına gittiğimiz yerde sohbet arasında Atatürk'e benzediğimi arkadaşım bana söyledi. Eskiden saçım çok gürdü, zaman geçtikçe saçlarımın seyrekliği bile Atamızın saç seyrekliğine benzemeye başladı.

'GARSON TİTREDİ'
- Atatürk'e benzeyen bir diğer kişi ise Göksel Kaya... Kendisi aktörlük de yapıyor. Sizce kim daha çok benziyor? O mu siz mi?

- Ben daha çok benziyorum diye düşünüyorum. Yani sokakta karşılaştığım insanlar da Göksel Bey'den bahsederek benim daha çok benzediğimi dile getiriyorlar. Düşünsenize sokakta çocuklar selam verip elimi öpüyorlar. Bu ne kadar güzel bir şey biliyor musunuz? Bazen bir kafede oturduğumda insanlar bakıyor ve kilitlenip kalıyorlar. Hatta çayımı getiren garsonun bile heyecandan ellerinin titreyip, çay dolusu tepsiyi düşürerek "tıpkısı" demesi çok ilginç geliyor bana.
- Bundan sonra bir projede yer alır mısınız?
- Daha önce hiçbir film ya da tiyatroda oynamadım; fakat tabii ki film ya da dizilerde Atamızın rolünde oynamak bana gurur verir. Seve seve oynarım.

"Küçük kız, 'Anne bak Atatürk' dedi" 
- Geçmişte Atatürk'e benzerliğinizden dolayı yaşadığınız anılarınız var mı?

- Olmaz mı? Markete alışverişe gitmiştim. Kasada sıra beklerken bir kişinin atam diye bağırması bütün ilgiyi üzerime çekti. Şunları söylediğini hatırlıyorum: 'İşte vatan evladı', 'Neden oyuncuları makyajla atamıza benzetmeye çalışıyorlar, alın size gerçek benzeyen Atatürk'... Bunları duyunca ben bile şaşırdım. En ilginçlerden bir tanesi, annemin bilmediği halde beni daha çocukken "sende çok farklı bir şey var ama telaffuz edemiyorum" demesiydi. Sonra yağmurlu bir havada otobüs beklerken 8 yaşında bir kız çocuğu 'anne bak Atatürk' diyerek annesini çekiştirdi. Beni keşfeden ikinci kişi bu çocuk oldu. Atatürk'e olan benzerliğimden dolayı Atatürk ile bir akrabalığımın olup olmadığını soran çok fazla kişi var.

'Selanik'teki evine ve Anıtkabir'e gidemedim' 
- Senamik'te Atatürk'ün doğduğu evi ziyaret ettiniz mi?

- Selanik'e hiç gitmedim. Çünkü ömrüm hep çalışarak geçti. Anıtkabir'e bile gidemedim ama size şöyle bir anımı anlatayım, Çeşme Alaçatı da gezerken bir Yunan topluluğuyla karşılaştım. Beni gördüklerinde büyük şaşkınlık yaşadılar. Aralarında konuşarak sadece "Kemalist" dediklerini duydum. Hoşuma gitmedi değil.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder